Absolut skandal

Bojkotta Absolut Vodka

Absolut Vodka och deras franska ägare meddelar till Kristianstadbladet att de återupptar exporten till Ryssland, trots att landet är i blockad på grund av kriget i Ukraina!

Det är en skandal att Absolut Vodka väljer att återuppta försäljningen i Ryssland, trots att landet borde bojkottas för dess aggressiva och farliga beteende på den internationella arenan.

Rysslands ledning har visat upprepade gånger att de inte respekterar internationella avtal eller mänskliga rättigheter. Landet har tidigare annekterat Krim och driver sedan drygt ett år tillbaks ett fullskaligt anfallskrig i Ukraina, de har varit inblandade i mordförsök på sina politiska motståndare och har brutalt förtryckt yttrandefriheten och de mänskliga rättigheterna.

Att Absolut Vodka nu väljer att återuppta försäljningen i Ryssland är en skandal och en total brist på moraliskt ansvar. Istället för att stå upp för värderingar som frihet, demokrati och respekt för mänskliga rättigheter, väljer de att tjäna pengar på en diktatur som bryter mot allt detta.

Absolut bojkott av Absolut Vodka!

Som konsumenter har vi makten att påverka företag genom att bojkotta deras produkter när de bryter mot våra värderingar. Genom att bojkotta Absolut Vodka kan vi visa att vi inte accepterar deras handlingar och att de måste ta ansvar för sina handlingar.

Det är också viktigt att påminna företag som Absolut Vodka om deras sociala ansvar. Företag har en skyldighet att agera på ett sätt som är förenligt med allmänna värderingar och lagar. Genom att sälja till en regim som Ryssland visar Absolut Vodka att de inte bryr sig om mänskliga rättigheter eller demokratiska principer.

Så jag uppmanar alla att bojkotta Absolut Vodka och visa att vi inte accepterar deras handlingar. Vi har en möjlighet att påverka företag och visa att mänskliga rättigheter och frihet är viktigare än pengar. Låt oss visa Absolut Vodka och andra företag att vi inte kommer att acceptera deras handlingar och att de måste ta ansvar för sina handlingar.

Vi här på Svensk Vodka har tidigare illustrerat artiklar med band annat bilder på Absolut Vodkaflaskor. Vi kommer ta bort dessa illustrationer, vi kommer ta bort länkningar till bolaget, och vi kommer själva aldrig mer köpa en flaska Absolut i vårt liv. Vi kommer aldrig mer skriva ett positivt ord om Absolut Vodka. De gamla artiklarna om Absolut kommer vi att avpublicera.

Min släkt på min mors sida kommer från Åhus. Jag skäms då deras vägnar. Fy fan!

Ukraina är en av världens största exportörer av vete.
Ukraina är en av världens största exportörer av vete.